Τμήμα Ιατρικής
Πανεπιστημίου Πατρών
>Πανεπιστημίου Πατρών
HQA
Προσωπικό - Νίκα Κ.

Νίκα Κωνσταντίνα, ​Επίκουρος Καθηγητής

Νίκα Κωνσταντίνα

Τομέας: Βασικών Ιατρικών Επιστημών Ι

Κλινική/Εργαστήριο: Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας

Γνωστικό Αντικείμενο: ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΠΑΘΟΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

Ερευνητικοί Τομείς Ενδιαφέροντος: Ανοσοβιοχημεία, Μηχανισμοί κυτταρικής σηματοδότησης των αντιγονικών υποδοχέων, Μελέτη της ρύθμισης ογκογονιδίων της οικογένειας των Src κινασών, Θεραπευτικές προσεγγίσεις ενάντια στα Τ-κυτταροεξαρτόμενα νοσήματα.

Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ασκληπιού 1, 26504 Πάτρα 3ος όροφος Κτήριο Προκλινικών Εργαστηρίων Νότια Πτέρυγα

+302610969126 +30 2610 969167 knika@upatras.gr

Ανάκτηση Βιογραφικού Σημειώματος

Περίληψη Βιογραφικού Σημειώματος

Η Κωνσταντίνα Νίκα είναι Λέκτορας στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2015. Έχει πτυχίο Βιοϊατρικών Επιστημών [BSc (Hons) in Biomedical Sciences] από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth, UK. Πραγματοποίησε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth, και διατέλεσε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Burnham Institute for Medical Research, San Diego, CA και στο Sir William Dunn School of Pathology του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης. Η ερευνητική της ομάδα, που σήμερα αριθμεί 4 μέλη, μελετά τα ρυθμιστικά μονοπάτια ενεργοποίησης των Τ και Β λεμφοκυττάρων και την απορρύθμιση αυτών σε αιματολογικές κακοήθειες. Τα αποτελέσματα του ερευνητικού της έργου έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά (Immunity, Blood Advances, EMBO, Journal of Biological Chemistry κα) και έχουν λάβει πάνω από 3500 αναφορές (h index 14). Το ερευνητικό της έργο στο Πανεπιστήμιο Πατρών υποστηρίζεται από χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει από τα προγράμματα Κ. Καραθεοδωρή και Asklepeios Program, Gilead (2016 και 2017). Συμμετέχει στη διδασκαλία του μαθήματος της Βιοχημείας σε προπτυχιακό επίπεδο, στο Τμήμα Ιατρικής, και στα μεταπτυχιακά προγράμματα : «Βιοϊατρικές Επιστήμες – Τμήμα Ιατρικής», «Ιατρική Φυσική- Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα» και «Βιοϊατρική Μηχανική- Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα». Είναι επιβλέπουσα σε διπλωματικές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών του Βιολογικού Τμήματος και μεταπτυχιακών φοιτητών του Ιατρικού Τμήματος.

Προπτυχιακά Μαθήματα