Τμήμα Ιατρικής
Πανεπιστημίου Πατρών
Προσωπικό - Αλεξόπουλος Π.

Αλεξόπουλος Παναγιώτης, ​Επίκουρος Καθηγητής

Τομέας: Παθολογικός ΙΙ

Κλινική/Εργαστήριο: Κλινική Ψυχιατρικής

Γνωστικό Αντικείμενο: Ψυχιατρική

Ερευνητικοί Τομείς Ενδιαφέροντος: Αιτιοπαθογένεση και πρώϊμη διάγνωση των γεροντοψυχιατρικών νόσων και γνωσιακών διαταραχών. Φιλοσοφία της ψυχικής υγείας.

Ψυχιατρική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία η Βοήθεια", 265 00 Ρίον, Πάτρα Ισόγειο

panos.alexopoulos@upatras.gr

Ανάκτηση Βιογραφικού Σημειώματος

Περίληψη Βιογραφικού Σημειώματος

Ο Παναγιωτης Αλεξόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Μετά την αποφοίτησή του από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών παρακολούθησε μαθήματα Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου και εν συνεχεία σπούδασε Ιατρική. Ειδικεύθηκε στη Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Rostock και του Erlangen στη Γερμανία, καθώς και στο νοσοκομείο Klinikum rechts der Isar του Πολυτεχνείου του Μονάχου, στο οποίο και εργάστηκε ως αρχίατρος και διευθυντής του νευροβιολογικού εργαστηρίου της Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπευτικής Κλινικής. Είναι διδάκτωρ και υφηγητής του Πολυτεχνείου του Μονάχου, ενώ από τον Απρίλιο του 2015 συνεχίζει τη μάχιμη κλινική και ερευνητική δραστηριότητα του στη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται κυρίως στην αιτιοπαθογένεση και πρώϊμη διάγνωση των ψυχογηριατρικών διαταραχών, αλλά και σε θέματα φιλοσοφίας της ψυχικής υγείας, πεδίο στο οποίο κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MA) από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire του Ηνωμένου Βασιλείου.

Προπτυχιακά Μαθήματα

Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις

https://scholar.google.com/citations?user=5z8ldHYAAAAJ&hl=de

Άλλες Δραστηριότητες

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, της Society for CSF analysis and clinical Neurochemistry (CSF Society), της Deutsche Gesellschaft für Psychiatrie und Psychotherapie, Psychosomatik und Nervenheilkunde (DGPPN), της Deutsche Gesellschaft für Biologische Psychiatrie (DGBP), της Deutsche Gesellschaft für Phänomenologische Anthropologie, Psychiatrie und Psychotherapie (DGAP) της European Psychiatric Association (EPA), της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, φίλος του ιδρύματος Konrad Adenauer. Αρθρογραφία στις εφημερίδες των Πατρών «Πελοπόννησος» και «Γνώμη», στην εφημερίδα «Εστία» των Αθηνών, στο περιοδικό ελευθερίας και γλώσσας «Νέα Ευθύνη» καθώς και στους ιστοτόπους http://www.pelop.gr, http://www.newsplus.gr και http://www.thebest.gr.
Υπήρξε για δύο ακαδημαϊκά έτη συμπαραγωγός εβδομαδιαίας, λογοτεχνικής-μουσικής εκπομπής στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (UP FM).