Τμήμα Ιατρικής
Πανεπιστημίου Πατρών
>Πανεπιστημίου Πατρών
HQA
Προσωπικό - Λιάτσικος Ε.

Λιάτσικος Ευάγγελος, Καθηγητής

Λιάτσικος Ευάγγελος

Τομέας: Χειρουργικός

Κλινική/Εργαστήριο: Κλινική Ουρολογίας

Γνωστικό Αντικείμενο: ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

Ερευνητικοί Τομείς Ενδιαφέροντος: Λιθίαση Ουροποιητικού, Καλοήθης και Ογκολογική Χειρουργική Ουροποιητικού Συστήματος

Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Ρίο Πατρών, 26504 / Κτήριο Α, 4ος όροφος ΠΓΝΠ

2613 603385 liatsikos@yahoo.com

Ώρες υποδοχής Φοιτητών

Ανάκτηση Βιογραφικού Σημειώματος

Περίληψη Βιογραφικού Σημειώματος

Είναι καθηγητής Ουρολογίας και Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Είναι επισκέπτης καθηγητής του Τµήµατος Ουρολογίας του Πανεπιστημίου της Λειψίας και της Βιέννης. Από το Μάρτιο του 2016 έως και τον Μάρτιο του 2020, βρισκόταν στην προεδρεία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Ουρολογίας. Από το Μάρτιο του 2020 είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ουρολογίας (ESU). Θεωρείται διεθνώς καταξιωµένος ενδοουρολόγος και λαπαροσκοπικός χειρουργός, µε σειρά ζωντανών λαπαροσκοπικών και ενδοσκοπικών επεµβάσεων σε καταξιωμένα διεθνή ουρολογικά συνέδρια. 

Χάριν της κλινικής και ερευνητικής εργασίας του κυρίου Λιάτσικου, το Τµήµα Eνδοουρολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών εφαρμόζει τις πλέον εξελιγμένες ενδοσκοπικές τεχνικές στην αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων ουρολογικών παθήσεων και αποτελεί διεθνές κέντρο εκπαίδευσης στην Ενδοουρολογία µε τακτική οργάνωση διεθνών κλινικών σεμιναρίων και την χορήγηση μετεκπαίδευσης στην ενδοουρολογία (International Fellowship program) αναγνωρισμένης από την Παγκόσμια Ενδοουρολογική Εταιρεία. Κλινικά και ερευνητικά ο E. Λιάτσικος συνέβαλε σηµαντικά στη διεθνή καταξίωση της χειρουργικής µονής οπής, στην διακολπική υποβοήθηση της Λαπαροσκοπίας και στην ανάπτυξη των μεταλλικών ενδοπροθέσεων του ουροποιητικού.

Είναι συγγραφέας πάνω από 300 διεθνών επιστημονικών δημοσιεύσεων, σειράς ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων Oυρολογίας και τακτικός προσκεκλημένος οµιλητής στα πιο καταξιωμένα ουρολογικά συνέδρια. Εξαιτίας της ερευνητικής του δραστηριότητας, του απονεµήθηκε το 2009 η τιµητική διάκριση «Arthur award» και το 2016 η τιμητική διάκριση «Academic Endourology Fellowship Program Director» από την Παγκόσμια Ενδοουρολογική Εταιρεία.

Προπτυχιακά Μαθήματα